Wat is Clusterpays?

Bij Cluster Pays is het de bedoeling dat je dezelfde symbolen niet op een rijtje, maar direct naast elkaar krijgt. Dit wordt ook wel een cluster genoemd. Welke symbolen dit dan zijn maakt in de meeste gevallen niet zo zeer uit. Voor een Cluster Pay heb je in de meeste gevallen minimaal vijf dezelfde symbolen nodig, waardoor je deze speelmethode vooral ziet bij spellen met enorme rollen en meerdere rijen (reels). Met deze methode kun je vaak al winstgevend zijn met maar één soort symbool.

Cluster Pays zijn winsten die je vooral via online gokkasten kunt verdienen. Dit komt onder andere omdat het spel de vrijgespeelde clusters laat verdwijnen en de symbolen die erboven zaten de plek innemen die de verdwenen symbolen achterlieten. Dit wordt meestal gedaan tijdens een gratis spin.

De bedenker van de Cluster Pays is game ontwikkelaar NetEnt. Dit bedrijf bracht de winmethode voor het eerst op de markt via het nu razend populaire videoslot Gonzo’s Quest. Hierdoor is dit spel ook heel vaak nagemaakt (gekloond) en gebruiken steeds meer nieuwe online gokkasten de winkans.

Scroll naar boven